Dokumentumfilmek

Online elérhető dokumentumfilmek gyűjteménye, főleg kultúra, társadalom, politika, tudomány. Ezotéria nem lesz, demagógiából is a lehető legkevesebb.

Katalógus

Címkék

angolul (5) bhután (1) egész estés (4) film (1) foci (1) india (2) irak (1) metal (1) montserrat (1) mozi (1) prostitúció (1) rövid (1) szíria (1) usa (1) vietnam (1) Címkefelhő

Archívum

Bordélylakó gyerekek fényképezőgéppel

2010.11.09. 16:46 doku


Born into BrothelsA New York-i fotós, Zana Briski évekre Kalkutta vöröslámpás negyedébe, Songachiba költözik, hogy az ottani életet dokumentálja. Összebarátkozik a bordélyokban nyomorúságos körülmények között élő gyerekekel, fényképezőt ad a kezükbe, és fotózni tanítja őket, hogy megörökítsék a világot, amiben élnek. Songachiban a jövő kilátástalan, az alkotás lehetősége mégis lenyűgöző művészi erőt hív elő a gyerekekből. Míg ők egyre komolyabban veszik a fényképezést, a filmkészítők az indiai bürokráciával és a szülők ellenállásával küzdenek, hogy egy jobb élet reményében beiskolázhassák őket.

Born into Brothels - Calcutta's Red Light Kids (amerikai, 2005, 85 perc)
Rendező: Zana Briski, Ross Kauffman
imdb
Born into Brothels hivatalos oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://dokumentumfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr232436380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása