Dokumentumfilmek

Online elérhető dokumentumfilmek gyűjteménye, főleg kultúra, társadalom, politika, tudomány. Ezotéria nem lesz, demagógiából is a lehető legkevesebb.

Katalógus

Címkék

angolul (5) bhután (1) egész estés (4) film (1) foci (1) india (2) irak (1) metal (1) montserrat (1) mozi (1) prostitúció (1) rövid (1) szíria (1) usa (1) vietnam (1) Címkefelhő

Archívum

Családegyesítés húsz év után

2010.11.08. 18:18 doku


Daughter from DanangHeidit valaha Mai Thi Hiep-nek hívták, Danangban, Vietnamban született a háború alatt, vietnami anyától és amerikai apától. 1975-ben került az Egyesült Államokba: anyja adta örökbe, mert attól félt, félig amerikai gyerekként veszélyben van Vietnamban. Több mint 20 év elteltével anya és lánya egymás nyomára bukkan, és az ízig-vérig amerikai Heidi, aki úgy nőtt fel, hogy nem beszélhetett a származásáról, és mindig a boldog egymásratalálásról álmodott, Danangba utazik vér szerinti rokonaihoz. Mit kezd egymással a nagy vietnami család és az amerikai lány? Mi történik, amikor elmarad a happy end? Oscar-jelölt családi dráma Vietnamból és Tennessee-ből.

Daughter from Danang
(amerikai, 2002, 83 perc)
rendező: Gail Dolgin, Vicente Franco
imdb
Daughter from Danang hivatalos oldal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dokumentumfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr122434174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása