Dokumentumfilmek

Online elérhető dokumentumfilmek gyűjteménye, főleg kultúra, társadalom, politika, tudomány. Ezotéria nem lesz, demagógiából is a lehető legkevesebb.

Katalógus

Címkék

angolul (5) bhután (1) egész estés (4) film (1) foci (1) india (2) irak (1) metal (1) montserrat (1) mozi (1) prostitúció (1) rövid (1) szíria (1) usa (1) vietnam (1) Címkefelhő

Archívum

Heavy Metal Baghdadból

2010.11.11. 17:37 doku


Milyen lehet metálzenésznek lenni ott, ahol a headbengelésért börtön jár, mert arra emlékeztet, ahogy a zsidók imádkoznak? A Heavy Metal in Baghdad egész estés dokumentumfilm, amely 2003-tól három éven át követi az egyetlen iraki metálegyüttes, az Acrassicauda sorsát. Metálosnak lenni egyik muszlim országban sem könnyű, a széteső Irakban pedig szinte lehetetlen, pedig Szaddam bukásakor egy pillanatig úgy tűnt, menni fog. A tagok, az énekes-gitáros Faisal, a gitáros Tony, a basszusgitáros Firas és a dobos Marwan, az együttes fennmaradásáért küzdenek az állandó életveszély árnyékában.

Heavy Metal in Baghdad (2007, 84 perc)
Rendező: Suroosh Alvi, Eddy Moretti
imdb
Heavy Metal in Baghdad hivatalos oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://dokumentumfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr422442052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása